.entry-dateline { display: none; }

Miten ajattelutavan muokkaaminen saa aikaan positiivisesti odottamatonta.

JOS PYSÄHDYT, NIIN NÄIVETYT.

Omien rajojen kokeilu ja niiden tietoinen ylittäminen on elintärkeää. Sananmukaisesti: jos emme fyysisesti ja henkisesti pyri jatkuvasti omien rajojemme ulkopuolelle, leikimme terveydellämme. Sen lisäksi, että emme elä laadullisesti parasta mahdollista elämää.

Kun valjastamme jatkuvan, pitkäjänteisen ja tavoitteella ohjatun tekemisen osaksi arkeamme niin saavutamme vääjäämättä hyvää.

Tekeminen ja uuden kokeilu toteutetaan muokattujen tapojemme kautta.

 

TAPOJEN TUNNISTAMINEN.

Tekemällä asiat samoin kuin eilen on turha odottaa, että illalla tuntuisi erilaiselta tai että saavuttaisimme uutta.

No mikä sitten ohjaa tekemistämme? Mistä valintamme johtuvat?

Meillä on paljon tapoja. Useimmat niistä ovat muodostuneet jo alitajuisiksi eli emme edes tiedosta niitä. Silti juuri nuo tavat ja erilaisten tilanteiden aikaansaamat reagoinnit syövät valtaosan ajastamme. Ja siksi, niiden vaikutus aikaansaannoksiimme on niin suuri.

Siksi haluamme oppia miten valita mitä teemme eli tehdä järkeviä asioita. Sellaisia, jotka ovat meille hyödyllisiä. Ajavat meitä kohti tavoitteitamme.

 

MINKÄ NUORENA TAITAA ON SIINÄ VANHEMPANA MESTARI.

Harjoitteletpa mitä tahansa se vahvistuu. Nopeutuu. Syöpyy mieleesi. Tulee virheettömäksi. Vie vähemmän energiaasi. On mielekkäämpää.

Asioiden toistaminen on tärkeää. Ilman toistoa ei synny tulosta.

Harjoittele. Toista.

Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Kannattaa rakentaa rutiini, jolla uusia asioita tai ajattelumalleja voi alkaa syöttää sisään omaan elämäänsä. Tämä taito tulee näyttelemään tärkeää roolia tulevaisuuden työelämässä. Ja elämässä yleensäkin. Joka pystyy mahdollisimman kevyesti, tuskattomasti ja nopeasti uudistumaan, takaa itselleen loistavan tulevaisuuden ja laadukkaan elämän.

 

KERRATAANPA.

Lepokitka pitää voittaa: on päästävä liikkeelle ja aloitettava tekemään. Nyt. Ihan mitä tahansa. Suuntaa voi (ja pitää) korjata. Tee uusia asioita ja kokeile. Pyri pois (vaikka väkisin) hiekkalaatikostasi.

Tunne itsesi. Ehkäpä tärkein asia.

Jotta voit liikkua eteenpäin, sinun on tiedettävä missä olet nyt
Jotta voit kehittää itseäsi, sinun on tiedettävä mitä osaat nyt
Jotta voit päästä tavoitteisiisi, sinun pitää tietää miten ohjaat itseäsi

Ole sinnikäs. Elämässä eteneminen, unelmien tavoittelu ja tavoitteiden saavuttaminen on kuin rakentaisi kerrostaloa näkymättömistä rakennuspalikoista. Uusi kerros tulee näkyviin ja käyttöösi vasta, kun olet sen kokonaan rakentanut. Rakentaminen vie aikaa, vaivaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Uskoa.

Jaksa toistaa hyviä asioita. Silloinkin, kun et jaksa. Ja varsinkin silloin.