MITEN KERTOMUS HAVAINNOLLISTETAAN?

stockvault-fitness-center106597.jpg

syyt ja seuraukset

Vieraat, suuret ja uudet asiat ovat pelottavia.

Tuntematonta on helppo vastustaa. Jos kuitenkin ymmärrät missä ja miksi sinun tekemisesi pullonkaulat syntyvät, sinun on helppo rakentaa strategia, suunnitelma ja lopulta toteuttaa sen määrittämiä tehtäviä.

Toteutuskelpoisen suunnitelman pystyt tekemään, kun sinulle on vesiselvää mistä kenkä puristaa. Mitä selkeämpi käsitys omista pullonkauloistasi, sitä helpommin suunnitelma syntyy.

lepokitka

Uusien asioiden tekemisen aloittaminen on hankalaa.

Fysiikassa puhutaan lepokitkasta ja kohtaat sen myös aloittaessasi uutta tekemistä. Varsinkin, jos kyseessä on vaikea, suuri, pitkäkestoinen tai muiden ihmisten arvioitavaksi menevä asia.

Jotta pääset liikkeelle tekemisessäsi, tarvitaan havainnollisempi ensimmäinen askel. Mitä helpommin toteutettava, sitä kevyemmin matka lähtee liikkeelle.

 

tunnel-1181821-640x480.jpg

toistolla tavaksi

Pitkäkestoinen tekeminen on vaikeaa synnyttää ja ylläpitää.

Niinpä todelliset tehot ulosmitataankin siinä kohdassa, kun asian tekeminen on muuttunut tavaksi. Tavat ovat vahvoja, nopeita ja virheettömiä. Ja mikä parasta: kuluttavat vain vähän energiaasi.

Yksityiskohtaisesti määritetty ja kuvattu tapa auttaa asioita toteutumaan silloinkin kun voimat ja jaksaminen eivät riitä. Piirrustuksien avulla sattumanvaraisista toimista tulee suunnitelmallista edistymistä.